Limba/Language: RO EN
  Demo Teste, Cursuri, Kituri, Simulari, Exercitii, Resurse de Training si Assessmen | Despre Mirela Minciu (Gilca) -Consultant /Trainer/ Evaluator | Contact | Testimoniale | Operatiuni Speciale, Intelligence, Avertizari de Integritate, Securitate Globala | Blog Mirela Minciu (Gilca)
Cauta:

Decalogul prejudecatilor trainerilor - si solutii de "tratare" a lor

1. „Performanța mea ca trainer este cea mai importantă." Punând accentul pe persoana și pe performanțele dumneavoastră ca instructor nu veți mai putea fi capabil să reacționați la nevoile participanților.

Inscrie-te acum in programul de dezvoltare a trainerilor (experimentati sau incepatori) - Train The Experiential  Trainers 

2. „Trebuie să pot răspunde la orice întrebare și să am răspuns la toate." Nevoia de a vă dovedi expert poate inhiba actul de învățare.

3. „Totul trebuie să meargă bine." Cu această convingere, trainerii care au dificultăți cu materialele, echipamentele audiovizuale, memoria proprie, mesajele telefonice și participanții, intră în panică atunci când lucrurile nu merg bine.

4. „Nu sunt la fel de deștept, experimentat, matur. . . . Știu mai mult, sunt mai sofisticat, mai conștient decât.."  Trainerii care sunt prea preocupați de lipsa lor de experiență de instruire, de diferențele de experiență de viață sau de muncă, sau de diferențele de nivel de educație sau clasă socială, deturnează atenția de la învățare și au dificultăți de a răspunde la întrebări sau la preocupări diferite. Pe de altă parte, participanții au reacții puternice față de trainerii care lasă impresia că se cred mai buni decât participanții. Adeseori, participanții își propun să demonstreze foarte clar acestor traineri că nu le sunt cu nimic superiori. Nu mai trebuie să spunem că acest fapt se dovedește foarte perturbant într-o sesiune de instruire.

5. „Trebuie să mă fac plăcut (respectat)."  Trainerii care își pierd timpul întrebându-se dacă s-au făcut plăcuți (respectați) de fiecare persoană din grup uită de responsabilitățile pe care le au față de grup în ansamblu. Încep să se concentreze pe nevoile și obiectivele personale și nu pe cele ale participanților.

6. „Trebuie să tratez toate temele. Trebuie să-mi respect programul."  Instructorii prea preocupați de efectuarea temei și parcurgerea materialului într-un cadru de timp specificat sacrifică rezultatul pe ansamblu. Nu este suficient să parcurgi materialul dacă oamenii nu l-au și înțeles.

7. „Orice lucru are o singură rezolvare." Accentul pe ceea ce este corect sau greșit sau ce este bine și ce este rău generează negativitate, demotivare, neacceptare și blocaje în învățare. Este mai util ca trainerii și participanții la curs să abordeze fiecare aspect dintr-o perspectivă de colaborare, de rezolvare a problemelor.

8. „Predare înseamnă învățare." „Tot ce am de făcut este să povestesc oamenilor și ei vor învăța." Știm că nu așa stau lucrurile. Am aflat că în multe feluri oamenii învață făcând.

9. „Trebuie să predau, altfel nimeni nu va învăța." Unii traineri sunt convinși că nu pot lăsa participanții să învețe singuri. Aceasta ne face uneori să tratăm participanții ca pe niște copii și să-i împiedicăm să participe personal la actul de învățare.

10. „Trebuie să joc teatru, să fiu amuzant, să distrez, să am des pus povești interesante." Aceasta ne dă sentimentul că grupul trebuie distrat în fiecare clipă. Astfel, dacă participanții se plictisesc, ceva nu merge și „eu" trebuie să iau măsuri.

Afla mai multe despre cursul Train The Experiential Trainers (TTET) organizat de Dekon HR


Newsletter

Completeaza aici adresa ta de e-mail. De la noi vei primi doar oferte si noutati, nu vom folosi adresa ta in alte scopuri.

Resurse De Training

PSIHOLOGIA VANZARILOR IN TURISM, HORECA si SERVICII - Autor & Trainer Mirela Minciu
LEADERSHIP si MANAGEMENT: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
COMUNICARE: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
Business Games - Jocuri de invatare
INTELIGENTA EMOTIONALA: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
MANAGEMENTUL CONFLICTELOR SI AL STRESULUI: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
DIVERSITATEA SI HARTUIREA:cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
ACADEMIA NATO: CURSURI PENTRU MILITARI, CIVILI, PRESA, COMANDANTI, MANAGERI, OPERATIVI, INTELLIGENCE, TEHNOLOGII, INGINERI, LOGISTICA
MANAGEMENTUL TIMPULUI: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
TEAM BUILDING: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
MANAGEMENTUL SCHIMBARII: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
MANAGEMENT DE PROIECT: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
ANALIZA, LUARE DECIZII, REZOLVARE PROBLEME: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
EVALUAREA SI DEZVOLTAREA PERFORMANTEI: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
VANZARE: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
DEZVOLTARE ORGANIZATIONALA: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
CUSTOMER SERVICE: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
NEGOCIERE: kituri, resurse, cursuri, teste, activitati, jocuri
CREATIVITATE SI INOVATIE: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
COACHING: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
Evaluari de selectie, competente si instrumente HR (180, 360 grade)
Exercitii pentru Evaluare si Training
Simulari, Situatii, Scenarii de Business (28)
Presa
Arhiva Evenimente, Cursuri, Coaching
DEKON a devenit partener HRDQ
Copyright © 2010 Dekon.biz