Limba/Language: RO EN
  Consultanti /Traineri | Resurse HR | Job-uri | Free | Testimoniale | Contact
Cauta:

TTCT - Torrance Tests of Creative Thinking

Cele mai celebre instrumente utilizate la nivel internațional pentru măsurarea creativității

Paul E. Torrance, Ph.D.

Torrance Tests for Creative Thinking sunt fara doar si poate cele mai celebre instrumente utilizate la nivel international pentru masurarea creativitatii. Aceasta celebritate se datoreaza cu siguranta atât numelui rasunator al autorului lor, Paul E. Torrance, o figura celebra în studiile dedicate creativitatii, cât si calitatilor lor psihometrice foarte bune.

In viziunea autorului P.E. Torrance, creativitatea este pe larg definita ca procesul de identificare a unei probleme, de cautare a unor solutii viabile, de trasare a unor ipoteze, de testare si evaluare, si de comunicare a rezultatului altora. In aceasta definitie sunt incluse procesele de elaborare a ideilor originale, a unor noi perspective, recombinari si construirea unor noi relatii intre idei. Astfel, creativitatea este evaluata prin 5 indicatori: fluenta (abilitatea de a produce un mare numar de idei); flexibilitate (abilitatea de a produce o mare varietate de idei), elaborare (abilitatea de a dezvolta, construi sau completa o idee), originalitate (abilitatea de a produce idei neobisnuite, statistic cu o frecventa redusa, deloc banale sau evidente) si rezistenta la inchiderea prematura a imaginii (abilitatea de a lua in considerare o gama larga de informatii).

În România, Testele Torrance de Gândire Creativa nu au fost doar traduse. Desi s-au adoptat reperele interpretative consacrate pentru Statele Unite si demonstrate a avea aplicabilitate cross-culturala si o performanta foarte buna pentru alte culturi vest-europene si chiar est-europene, testul a fost re-normat pentru România. Au fost astfel constatate pe alocuri diferente marcante între normele românesti si cele americane, motiv pentru care îndemnam cu putere utilizatorii testului sa utilizeze normele publicate în acest manual si nu alte repere.

Other products about Creativity & Inovation


Newsletter

Completeaza aici adresa ta de e-mail. De la noi vei primi doar oferte si noutati, nu vom folosi adresa ta in alte scopuri.

Resurse De Training

Evaluari si instrumente HR (180, 360 grade)
Business Games - Jocuri de invatare
Exercitii pentru Evaluare si Training
Ce sunt Resursele de Training si Assessment?
E-Learning (70 kituri)
Magazin www.ResurseDeTraining.ro
NOU!!! Training VIDEO (100 titluri)
Resurse de Training asezate pe COMPETENTE
Catalog Instrumente HR si Resurse de Training & Assessment
Simulari, Situatii, Scenarii de Business (28)
Training Reproductibil (75 kituri)
Presa
DEKON a devenit partener HRDQ
Copyright © 2010 Dekon.biz