Limba/Language: RO EN
  Demo Teste, Cursuri, Kituri, Simulari, Exercitii, Resurse de Training si Assessmen | Despre Mirela Minciu (Gilca) -Consultant /Trainer/ Evaluator | Contact | Testimoniale | Operatiuni Speciale, Intelligence, Avertizari de Integritate, Securitate Globala | Blog Mirela Minciu (Gilca)
Cauta:

  

TEAM BUILDING

Ghid de creare / selectare a programului de team building

 TEAMPOWER

   Adesea, la un moment dat, intr-un anumit context, din diferite motive unii manageri ajung la concluzia si solutia salvatoare: “avem nevoie de un team building”. Incep pe data negocierile de buget, cautarea de furnizori amuzanti, cu experienta sau cu noutati, se cauta locatii cu manacare (bautura) buna si …gata! Ingredientele unui team building reusit par a fi toate frumos aranjate! Dar ar mai fi ceva… 

   …si anume… De ce aveti nevoie de un team building? Adica, ce vreti sa obtineti in timpul/dupa team building?

Raspunsuri posibile pentru intrebarea 1:

a.      “asa a zis sefu’” -  In aceatsa situatie, daca nu stim de ce a zis sefu’ asa, nu avem propuneri

b.      “sa mai iesim si noi” – atunci actiunile intreprinse ca in modelul de mai sus sunt perfecte 

c.       “sa ne cunoastem mai bine” Aici, as incerca sa exprim cateva opinii

Daca scopul este de a va cunoaste, va sugerez o colectie de activitati “Explorarea Stilurilor Personale” sau “Exploring Personal Styles Activity Collection”. In aceasta colectie de activitati vi se sugereaza cum puteti organiza workshopuri de 1, 2, 3, 4 sau 5 ore in care participantii sa se cunoasca in primul rand pe ei apoi pe cei din jur (ce este asemantor sau diferit in abordarea diferitelor comportamente, reactii etc.). Mai mult, ponind de la tipologiile elaborate de Jung (explicate pe intelesul tuturor – facilitator sau participanti) sunt incluse activitati de genul:

 • Icebreaker,
 • Cum interactioneaza oamenii cu stiluri diferite,
 • Cum diferite stiluri pot crea neintelegeri,
 • Cum pot fi folosite punctele forte ale diferitelor stiluri
 • Compararea puunctelor forte si slabe in interactiunile zilnice
 • Vezi cum te vad ceilalti
 • Construirea unei echipe prin analiza punctelor tari si punctelor slabe
 • Influenta stilului asupra jobului
 • Portret de familie (analiza familiei pornind de la diferitele stiluri)
 • Crearea echipei sau departamentului perfect

 

Aceasta colectie de activitati este disponibila in urmatoarele formate:

 •  reproductibila (o achizitionati pentru organizatia dvs. si o puteti utiliza ori de cate ori aveti nevoie, pe un numar nelimitat de participanti) - si aveti nevoie de un buget de .. 100 de Euro sa o achizitionati 
 • puteti apela la un trainer Dekon pentru a va facilita livrarea workshopului dorit
 • puteti sa va inscrieti intr-un program open organizat de Dekon (ne puteti contacta pentru a afla datele de organizare)

 

d.      “pentru a deveni mai eficienti” - iar aici avem www.ResurseDeTraining.ro - assessment, workshop, business game, training despre TEAM BUILDING

d.1    In aceasta situatie, va putem recomanda programul de ½ zile –TEAM BUILDING, program pe care il puteti achizitiona in format de training reproductibil (o data achizitionat il utilizati in organizatia dvs ori de cate ori aveti nevoie) sau pe care vi-l poate livra un trainer Dekon sau al unui partener Dekon. Defining Team Roles and Responsibilities

Acest program este eficient atunci cand in organizatie, din cauza restructurarilor, a concedierilor sau a aplatizarii organizationale sarcinile sunt mai degraba indeplinite de echipe ci nu neaparat de persoane. Cum sa formati echipa, carei echipe trebuie sa i se incredinteze o anumita sarcina, cum pregatim angajatii pentru etapele de formare si maturizare a echipei prin care  vor trece – toate acestea sunt intrebari ce isi gasesc raspunsul in curs.

 Teambuilders: 10 Adventures in Working Together Team Development Activities for TrainersExploring Personal Styles Activity Collections

d.2  Definirea rolurilor si responsabilitatilor in echipa - Defining Team Roles and Responsibilities   – program de ½ zile poate fi solutia. Programul poate fi achizitiona in format de training reproductibil (o data achizitionat il utilizati in organizatia dvs ori de cate ori aveti nevoie) sau pe care vi-l poate livra un trainer Dekon sau al unui partener Dekon.

 

Când membrii unei echipe lucreaza bine impreuna, rezultatul este productivitatea mare si satisfactia. Totusi, atunci când rolurile si responsabilitatile in echipa nu sunt bine definite, avantajele lucrului in echipa dispar de cele mai multe ori. Acest program ajuta la asigurarea faptului ca fiecare echipa functioneaza la cel mai inalt potential al sau prin definirea viziunii si misiunii echipei, crearea unui plan de actiune principal al misiunii, stabilirea rolurilor bine definite si a asteptarilor pentru fiecare individ in parte si obtinerea angajamentului si responsabilitatii neconditionate de la fiecare membru al echipei in parte.

 

d.3 Programul  Echipe inter-functionale -  poate fi solutia. Programul poate fi achizitiona in format de training reproductibil (o data achizitionat il utilizati in organizatia dvs ori de cate ori aveti nevoie) sau pe care vi-l poate livra un trainer Dekon sau al unui partener Dekon.


Lucrul in echipa nu este ceva nou, insa lucrul eficient si rapid poate fi o provocare chiar si pentru cele mai bine organizate echipe. Acest curs va face schimbul de informatii mult mai usor. Veti invata cum sa puneti fundatia, calea cea mai eficienta de a construi si forma o echipa, cum sa va indepliniti sarcinile si modalitati de evaluare a performantei. De ce sa nu facem sarcina echipelor inter-functionale mai placuta? Participati la acest program si invatati abilitatile necesare pentru a va dezvolta rapid si pentru a reusi intr-un mediu de lucru in echipa.

 

e.       “pentru a intelege ce nu merge la noi in echipa, si ce putem imbunatati”

Inainte sa puteti construi o echipa unita, membrii acesteia trebuie sa inteleaga valorile si modalitatile in care interactioneaza cu ceilalti in acest program, vor invata abilitatile de comunicare mai eficienta, minimizarea neintelegerilor si conflictelor, si isi vor dezvolta simtul valorii. Programul intra in detalii, ajutandu-va sa va folositi de punctele forte pentru a construi o identitate de grup. Veti stabili misiunea echipei, regulile de baza si un plan de incurajare a increderii si moralului, care va vor conduce echipa spre succes. Participantii vor invata sa isi stabileasca obiective, sa le planifice si sa depuna eforturi comune pentru a le atinge.

Tall Ships  Un joc amuzant si plin de talc precum "Tall Ships" sau o un celebru program utilizat cu succes la nivel international, program ce contine o evaluare (assessment) in care sa identificati disfunctionalitatile urmata de un workshop de imbunatatire a punctelor identificate va poate ajuta in demersul dvs. - "The Five Disfunctions of a Team" - creat de celebrul Patrick Leoncioni

Si iata aici mai multe variante de Assessment & Workshop pe tema TEAM BUILDING / TEAM WORK 

 The Five Dysfunctions of a Team

f.        “pentru a dezvolta anumite competente prin joc si experiente inedite - prin invatare experientiala”

 

In aceasta situatie oferta este larga  si cuprinde colectii de activitati pe care le puteti aplica singur in organizatie sau cu sprijinul facilitatorilor Dekon.

 

Paleta de competente poate fi foarte larga: luarea deciziilor, rezolvarea de probleme, lucrul in echipa, comunicare, leadership, atitudini si valori, managementul diversitatii, dezvoltarea increderii, asertivitatea, abilitati de influentare, managementul conflictului, impartasirea viziunii, negocierea, delegarea, creativitate etc.

 

O serie intreaga de colectii de activitati si simulari, jocuri si instrumente de invatare experientiala,training si kituri de training pe tema team building, e-Learning va sta la indemana. Puteti crea evenimente de team building fabuloase incepand cu bugete de .. 100 de euro. Sau puteti sa va impresionati angajatii.

DAR VETI CREA EXPERIENTE. EXPERIENTE SI INVATARE EXPERIENTIALA. SI VETI VEDEA DIFERENTA DINTRE UN GRUP SI O ECHIPA!

 

 Team Conflict Strategies InventoryMars Surface Rover

 


Newsletter

Completeaza aici adresa ta de e-mail. De la noi vei primi doar oferte si noutati, nu vom folosi adresa ta in alte scopuri.

Resurse De Training

PSIHOLOGIA VANZARILOR IN TURISM, HORECA si SERVICII - Autor & Trainer Mirela Minciu
LEADERSHIP si MANAGEMENT: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
COMUNICARE: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
Business Games - Jocuri de invatare
INTELIGENTA EMOTIONALA: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
MANAGEMENTUL CONFLICTELOR SI AL STRESULUI: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
DIVERSITATEA SI HARTUIREA:cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
ACADEMIA NATO: CURSURI PENTRU MILITARI, CIVILI, PRESA, COMANDANTI, MANAGERI, OPERATIVI, INTELLIGENCE, TEHNOLOGII, INGINERI, LOGISTICA
MANAGEMENTUL TIMPULUI: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
TEAM BUILDING: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
MANAGEMENTUL SCHIMBARII: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
MANAGEMENT DE PROIECT: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
ANALIZA, LUARE DECIZII, REZOLVARE PROBLEME: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
EVALUAREA SI DEZVOLTAREA PERFORMANTEI: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
VANZARE: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
DEZVOLTARE ORGANIZATIONALA: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
CUSTOMER SERVICE: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
NEGOCIERE: kituri, resurse, cursuri, teste, activitati, jocuri
CREATIVITATE SI INOVATIE: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
COACHING: cursuri, exercitii, evaluari, kituri, resurse, teste, activitati, jocuri
Evaluari de selectie, competente si instrumente HR (180, 360 grade)
Exercitii pentru Evaluare si Training
Simulari, Situatii, Scenarii de Business (28)
Presa
Arhiva Evenimente, Cursuri, Coaching
DEKON a devenit partener HRDQ
Copyright © 2010 Dekon.biz