Limba/Language: RO EN
  Consultanti /Traineri | Resurse HR | Job-uri | Free | Testimoniale | Contact
Cauta:

SELECTII DE TOP MANAGEMENT - CONFORM OUG 109/2011

 

Daca va doriti o cariera in management poate nu ar trebui sa neglijati oportunitatile pe care legislatia le creaza si sa va informati putin despre cum puteti accede in selectiile organizate de institutiile publice.

Este foarte adevarat ca exista o serie de conditii pe care OUG109/2011 le impune, iar cei desemnati sa realizeze selectia trebuie sa tina cont de acestea. Voi mentiona cateva fara a avea pretentia ca le-am trecut pe toate in revista.

Mai mult, exista anumite surse de unde va puteti lua informatii referitoare la posturile in selectie.

Asadar, sa o luam cu inceputul:

Ce sunt institutiile publice?

"a) regii autonome infiintate de stat sau de o unitate administrativ-teritoriala;
b) companii si societati nationale, societati comerciale la care statul sau o unitate administrativ-teritoriala este actionar unic, majoritar sau la care detine controlul;
c) societati comerciale la care una sau mai multe intreprinderi publice prevazute la lit. a) si b) detin o participatie majoritara sau o participatie ce le asigura controlul;" - Art. 2 pct 2din OUG 109/2011
 
 
Cine poate candida pentru functia de membru in CA / Director intr-o institutie publica?
 
Art. 28.  (1) In cazul societatilor administrate potrivit sistemului unitar, consiliul de administratie este format din 5-9 membri, persoane fizice sau juridice, cu experienta in activitatea de administrare/management a/al unor intreprinderi publice profitabile sau a/al unor societatilor comerciale profitabile din domeniul de activitate al intreprinderii publice. Cel putin unul dintre membrii consiliului de administratie trebuie sa aiba studii economice si experienta in domeniul economic, contabilitate, de audit sau financiar de cel putin 5 ani. Nu pot fi selectati mai mult de 2 membri din randul functionarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autoritatii publice tutelare ori din cadrul altor autoritati sau institutii publice.
 

Unde puteti gasi anunturile de recrutare pentru posturile de membru CA / Director si posturile de top management in institutii publice?

Art. 29. - (7) Anuntul privind selectia membrilor consiliului de administratie se publica, prin grija consiliului de administratie, in doua ziare economice si/sau financiare cu larga raspandire si pe pagina de internet a intreprinderii publice. Acesta trebuie sa includa conditiile ce trebuie intrunite de candidati si criteriile de evaluare a acestora. Selectia se realizeaza cu respectarea principiilor nediscriminarii, tratamentului egal si transparentei si cu luarea in considerare a specificului domeniului de activitate al intreprinderii publice.

Asadar pentru a verifica in ce masura sunteti eligibil ar trebui sa verificati domeniul de activitate al companiilor in care lucrati sau al celor in care ati lucrat, dar si domeniul de activitate al companiei in care doriti sa candidati . Mai mult, fiti pregatiti sa dovediti ca, in perioada in care ati fost dvs. manager sau administrator compania a inregistrat profit (adesea se cere dovada acestuia). Copiile cartilor de munca sau ale contractelor de mandat pot fi si ele ajutatoare in validarea eligibilitatii dvs.

O alta conditie esentiala pentru a candida este cea de a ...fii la curent cu selectiile organizate. Asadar, urmarirea in presa a anunturilor va poate creste sansele de a ajunge in jobul dorit.

Succes!


Newsletter

Completeaza aici adresa ta de e-mail. De la noi vei primi doar oferte si noutati, nu vom folosi adresa ta in alte scopuri.

Resurse De Training

Evaluari si instrumente HR (180, 360 grade)
Business Games - Jocuri de invatare
Exercitii pentru Evaluare si Training
Ce sunt Resursele de Training si Assessment?
E-Learning (70 kituri)
Magazin www.ResurseDeTraining.ro
NOU!!! Training VIDEO (100 titluri)
Resurse de Training asezate pe COMPETENTE
Catalog Instrumente HR si Resurse de Training & Assessment
Simulari, Situatii, Scenarii de Business (28)
Training Reproductibil (75 kituri)
Presa
DEKON a devenit partener HRDQ
Copyright © 2010 Dekon.biz